Werkkleding

Gezond werken in een magazijn: de juiste werkkleding en veiligheid

Januari staat bij KPMF in het teken van gezond werken. Denk hierbij niet alleen aan hygiëne. Gezond werken heeft ook te maken met veiligheid. Werkkleding beschermt de medewerker en zorgt dat er veilig en verantwoord gewerkt kan worden. In deze blog leest u alles over veiligheid in het magazijn.

Waarom werkkleding in het magazijn?

Werkkleding is in iedere branche anders. In de horeca zorgt werkkleding voor eenheid, herkenning en professionaliteit, terwijl werkkleding in het magazijn echt een must is voor de veiligheid en bescherming van het personeel. Daarnaast kan goede werkkleding die past bij de werkomstandigheden bijdragen aan het verlagen van het ziekteverzuim.

Tips voor de juiste werkkleding

Wanneer een magazijn redelijk donker is en er heftrucks rondrijden, is het verstandig om werkkleding met reflecterend materiaal aan te schaffen. Zo is het personeel goed zichtbaar en wordt de kans op eventuele aanrijdingen een stuk kleiner.

In een magazijn is personeel veel in beweging. Er moet worden getild, gebukt en gedraaid. Bewegingsvrijheid is daarom erg belangrijk. Om ervoor te zorgen dat de werkkleding geen belemmering vormt voor het uitvoeren van de werkzaamheden, is het verstandig om werkkleding aan te schaffen waar gebruik is gemaakt van elastische stukken op bijvoorbeeld de schouders en het middel.

Voor het zware werk is het belangrijk dat er werkkleding van dik en stevig materiaal wordt aangeschaft. De werkkleding zorgt op deze manier voor optimale bescherming. Veiligheidsschoenen horen hier ook bij. Schoenen met een stalen neus, met garantie tegen val- of stootschade, met een antislipprofiel of een energie-absorberende hak. Zorg voor de juiste veiligheid!

Veiligheid in het magazijn

Naast de juiste werkkleding kunt u natuurlijk op meer manieren bijdragen aan de veiligheid van uw personeel. Zorg er bijvoorbeeld voor dat veiligheidszones rondom een machine duidelijk zijn aangegeven. Maak aparte verkeerspaden voor voetgangers om eventuele aanrijdingen met voertuigen te voorkomen. En geef d.m.v. gevarentekens, pictogrammen en waarschuwingsborden duidelijk aan wanneer er met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Zorg er dan wel voor dat de stickers tegen hoge temperaturen kunnen en niet kunnen verbleken.

Meer informatie

Met bovengenoemde tips kunt u de veiligheid binnen uw bedrijf of magazijn vergroten. Heeft u nog vragen over de veiligheid of bent u benieuwd welke veiligheidsproducten u bij KPMF kunt kopen? Neem gerust contact op via info@kpmf.nl of bel 085 401 68 98. Onze medewerkers staan graag voor u klaar.