kerst-laatsteblog

De kerstpakketten tips van KPMF

De hele maand september heeft bij KPMF in het teken van kerstpakketten gestaan. Nu denkt u waarschijnlijk: “Nu al?”. Ja, nu al! Het is namelijk erg slim om u nu alvast te oriënteren op het gebied van kerstpakketten, en daar helpen wij u graag mee! Afgelopen weken hebben wij het in onze blog gehad over de historie van het kerstpakket, het aftrekken van de belasting die u betaalt over kerstpakketten en de Kadopakhuys bon, hét concept waarbij medewerkers zelf hun cadeau mogen uitzoeken.

In deze laatste blog van september geven we een korte samenvatting van de afgelopen drie blogs én krijgt u nog een paar extra tips bij het uitzoeken en geven van kerstpakketten.

Hoe is het kerstpakket ontstaan?

Het kerstpakket stamt al uit het begin van de 19e eeuw. In de wintermaanden, wanneer het nog niet zo gemakkelijk was om voedsel te bewaren, gingen veel mensen langs de boeren om hen een zalig kerstfeest te wensen. De boeren boden deze mensen dan eten en drinken aan.

Ook het personeel van de boer kreeg eten en drinken aangeboden. Op Tweede Kerstdag mocht het personeel naar huis met de gekregen mand vol met lekkers. Zo was het samenzijn met kerst extra feestelijk en werd het personeel beloond voor al hun harde werk van het afgelopen jaar.

Belasting kerstpakket aftrekbaar

De btw die over kerstpakketten en andere personeelsvoorzieningen wordt betaald is aftrekbaar. Hier zitten wel wat eisen aan. De uitgaven per medewerker per jaar mogen namelijk niet meer dan € 227,00 excl. btw zijn. Hou daarom goed in de gaten hoeveel er over het hele jaar gezien al is uitgegeven per medewerker en bepaal aan de hand daarvan het budget voor de kerstpakketten.

Laat medewerkers zelf hun kerstpakket kiezen

We horen het tegenwoordig steeds meer. Personeel dat ieder een persoonlijke inlogcode krijgt om zelf een kerstpakket uit te zoeken. Iedereen blij! Werkgevers zijn minder tijd en geld kwijt aan het vinden van het perfecte kerstpakket en alle medewerkers hebben een kerstpakket waar ze echt wat aan hebben en dus ook daadwerkelijk gebruik van gaan maken. Bent u op zoek naar dit concept? Bestel dan de Kadopakhuys bon bij KPMF.

Drankpakket als relatiegeschenk

Bij KPMF kunt u drankpakketten bestellen. Het fijne aan een drankpakket is dat dit cadeau niet alleen met Kerst bruikbaar is. Wat dacht u van relatiegeschenken? Het drankpakket is altijd leuk om te ontvangen én om te geven. Bedank niet alleen uw personeel, maar ook uw relaties voor de prettige samenwerking door middel van een drankpakket. Kies voor een heerlijk flesje rode wijn of geef een prosecco pakket inclusief prachtige glazen.

Aandacht voor het cadeau én de uitreiking

Nu heeft u zo veel aandacht besteed aan het uitzoeken van het perfecte kerstpakket, besteedt u dan ook aandacht aan het geven van het pakket? Zorg ervoor dat het personeel zich gewaardeerd voelt en creëer alvast die feestelijke sfeer van kerst. Deze sfeer ontstaat niet wanneer u de pakketten op laat halen in het magazijn. Zorg dat het personeel samen is, want dat is toch ook waar het om gaat met Kerst?

beter-kerspakket