logo

De optimale werkplek creëren met een zit-sta bureau!

De optimale werkplek creëren met een zit-sta bureau!

De optimale werkplek creëren met een zit-sta bureau!

In ons vorige artikel heeft u tips gekregen met betrekking tot ergonomische bureaustoelen. Deze week hebben we het over de voordelen van een ergonomisch bureau en geven we tips hoe u met behulp van een bureau de optimale werkplek kunt creëren. Aangezien bij KantoorProfi in het teken staat van ergonomie, lichten wij deze week een ander ergonomisch product uit. Aan het einde van deze maand weet u precies wat er nodig is voor de optimale werkplek.

Het aanschaffen van een nieuw bureau

Zoals in ons vorige artikel vermeld heeft de optimale, ergonomische werkplek o.a. te maken met het op de juiste manier kunnen in- en verstellen van uw bureaustoel. Ditzelfde geldt voor het bureau. Door gebruik te maken van een in hoogte verstelbaar bureau bent u er niet alleen zeker van dat het bureau voor iedereen geschikt is, maar kunnen u en uw medewerkers afwisselen tussen staand en zittend werken.

Afwisselen tussen zitten en staan

Beweging stimuleert de bloedcirculatie en verhoogt daarmee de concentratie. Door af te wisselen tussen staand en zittend werken verlaagt u de spierspanning waardoor u meer plezier zult hebben in het werken. Wanneer u lange tijd dezelfde houding aanneemt zullen er vanzelf klachten ontstaan. Een hele dag staand werken is dus ook niet de juiste oplossing.

Nu is het een optie om twee verschillende werkplekken te maken; een zit- en sta-werkplek. Nog makkelijker is het om uw bureau in hoogte te kunnen verstellen. U kunt uw werkzaamheden gewoon laten liggen terwijl u uw bureau in een hogere stand zet. Zo kunt u eenvoudig afwisselen tussen staand en zittend werken.

Zit-sta bureau ‘Flex 3’

Bureau Flex 3 is een mooi voorbeeld van een zit-sta bureau. Het bureau is in hoogte verstelbaar tussen 65 en 125 cm. Daarnaast is het bureaublad in drie afmetingen en vijftien kleuren beschikbaar. Het bureau is in hoogte te verstellen door middel van een inbus, slinger of elektrische bediening. Een erg populair bureau op het gebied van dynamisch werken!

Werkplek check

Twijfelt u of uw werkplek ergonomisch is? Vraag vrijblijvend een werkplek check aan. Wij komen bij uw langs en controleren in hoeverre uw werkplek op ergonomisch vlak te verbeteren is. Onze medewerkers geven u graag advies. Voor meer informatie over de werkplek check of ergonomische bureaus kunt u contact met ons opnemen via info@kantoorprofi.nl of 085 - 130 41 23

Delen: