logo

Hoe creëert u de optimale werkplek met een bureaustoel?

Hoe creëert u de optimale werkplek met een bureaustoel?

De hele maand staat bij KantoorProfi in het teken van ergonomie. Elke week komt er een artikel online met nieuwe tips om uw werkplek zo ergonomisch mogelijk te maken. In dit artikel gaan we daarbij iets dieper in op ergonomische bureaustoelen. Volgende week lichten we de ergonomische bureaus uit en in de derde week van februari de ergonomische hulpmiddelen. In de laatste week blikken we samen terug op de maand februari en zetten we alle tips op een rijtje.

Waarom ergonomie?

Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. Het is slecht voor uw lichaam en daarbij ook slecht voor de productiviteit. Het lichaam is gemaakt om te bewegen en niet om acht uur per dag stil te zitten. Bij mensen met een kantoorbaan zijn rugproblemen met 20% de meest voorkomende klacht. Door uw werkplek ergonomisch te maken vermindert u de kans op lichamelijke klachten en verhoogt u de productiviteit, want iemand zonder lichamelijke klachten is een stuk productiever dan iemand met lichamelijke klachten.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Een bureaustoel noemen we ergonomisch zodra de stoel is aan te passen aan de gebruiker. Dat wil zeggen dat de stoel in hoogte verstelbaar is, dat de leuningen in diepte verstelbaar zijn en dat er verstelbare armleuningen aanwezig zijn. Hierdoor kan de stoel voor iedere gebruiker op de juiste manier worden ingesteld. Let bij het aanschaffen van een bureaustoel dan ook op de aanwezigheid van deze functies.

Ergonomische bureaustoel: KantoorProfi NPR 1813

Om u te helpen bij het vinden van een ergonomische bureaustoel lichten we graag onze populairste stoel uit. De NPR 1813 is een zeer professionele stoel die voldoet aan de strengste NPR normen. De NPR norm is dé richtlijn voor kantoormeubelen en hun toepassing bij de inrichting van administratie ruimten en kantoren. De stoel is in alle opzichten verstelbaar en is beschikbaar met gestoffeerde of mesh rug.

Hoe stelt u een bureaustoel goed in?

Bij het instellen van de bureaustoel is het van belang dat er een hoek van 90 graden wordt gemaakt. Niet alleen door uw armen, maar ook uw benen. Te hoge armleuningen kunnen nek- en schouderklachten veroorzaken terwijl een te lage armleuning juist zorgt voor een onderuitgezakte houding en een gebogen rug.

Werkplek check

Twijfelt u of uw werkplek ergonomisch is? Vraag vrijblijvend een werkplek check aan. Wij komen bij uw langs en controleren in hoeverre uw werkplek op ergonomisch vlak te verbeteren is. Onze medewerkers geven u graag advies. Voor meer informatie over de werkplek check of ergonomische bureaustoelen kunt u contact met ons opnemen via info@kantoorprofi.nl of 085 - 130 41 23

Delen: