logo

Zit sta bureaus voor een ergonomisch kantoor

Zit sta bureaus voor een ergonomisch kantoor

Een ergonomisch bureau is een belangrijk onderdeel van het ergonomische kantoor. De hoogte van het bureau bepaalt uw werkhouding en daarmee de kans op lichamelijke klachten. Met een goed bureau en de juiste instellingen verbetert u uw werkhouding en daarmee de productiviteit.

Over de themablogs

De themablogs zijn terug van weggeweest. Vanaf vandaag is er iedere maand een nieuw thema waarin we elke week een onderdeel van dat thema uitlichten. We gaan dieper in op het product, de voordelen en behandelen veel gestelde vragen. Omdat het thema van deze maand zeer uitgebreid is, beginnen we met een thema dat twee maanden lang in de spotlight is: het ergonomische kantoor.

Wat is een ergonomisch kantoor?

Een ergonomisch kantoor is een kantoor dat volledig ergonomisch is ingericht. Dit houdt in dat werkplekken voor iedereen op de juiste manier zijn in te stellen, de akoestiek goed is, er geen kabels loshangen of in het gangpad liggen en er genoeg ruimte is om onnodige spullen op te bergen. Zo blijft het zicht vrij, oogt het opgeruimd en kan niemand worden afgeleid. Daarnaast wordt er een juiste werkhouding aangenomen en worden op deze manier lichamelijke klachten voorkomen.

Een ergonomisch bureau is in hoogte verstelbaar

De titel zegt het al. Wanneer u een juiste werkhouding wilt aannemen is het van belang dat het bureau in hoogte verstelbaar is. U bent niet even groot of klein als uw collega’s en de verhouding benen ten opzichte van het bovenlichaam is ook niet bij iedereen gelijk. Door een in hoogte verstelbaar bureau aan te schaffen is het bureau geschikt voor het hele team.

Zit sta bureau voorkomt lichamelijke klachten

Daarnaast zien we tegenwoordig een nieuwe ergonomische trend: het wisselen tussen staand en zittend werken. Door zo nu en dan staand te werken voorkomt u dat u de hele dag in eenzelfde houding zit. Gedurende lange tijd dezelfde werkhouding aannemen is slecht voor uw lichaam en kan ernstige klachten opleveren. Hiervoor is nu een oplossing: het zit sta bureau. Het bureau dat kan wisselen tussen een werkhoogte van 62 en 130 cm. Met behulp van een slinger of elektromotor verstelt u de hoogte van het bureau.

Zit sta bureaus van KantoorProfi

In ons assortiment zit sta bureaus vindt u de volledige lijn van Dextro. Deze lijn bestaat uit een bureau met slinger, een elektrisch bureau, een elektrisch plus bureau en een elektrisch plus duo bureau. Een slinger houdt in dat u het bureau door middel van een slinger handmatig in hoogte kunt verstellen. Bij het elektrische bureau gaat dit automatisch en hoeft u slechts een knop in te drukken waarna het bureau vervolgens geruisloos omhoog of omlaag beweegt. Geen collega die er last van heeft. Een plus bureau heeft een iets breder bereik. Het bureau kan 13 cm lager en 5 cm hoger worden ingesteld. De plus serie is ook leverbaar als duo werkplek. Beide werkplekken zijn los van elkaar in hoogte verstelbaar. Als uw collega staand wilt werken kunt u er voor kiezen te blijven zitten. Het is hierbij tevens mogelijk om een akoestische wand tussen de twee werkplekken te plaatsen. Al deze bureaus zijn in verschillende afmetingen en kleuren te bestellen. U heeft keuze uit de volgende afmetingen: • 120 x 80 cm • 140 x 80 cm • 160 x 80 cm • 180 x 80 cm • 180 x 90 cm Vervolgens heeft u keuze uit zes bladkleuren en drie frame kleuren. Het bureau misstaat daardoor in geen enkel kantoor. Een volledig door uzelf samengesteld zit sta bureau. Bekijk al onze ergonomische bureaus en bestel direct online. Vandaag besteld, morgen geleverd.

Delen: