logo

Waarom monitorarmen van belang zijn voor een ergonomische werkplek

Waarom monitorarmen van belang zijn voor een ergonomische werkplek

Bij een ergonomisch kantoor is het belangrijk dat er een juiste werkhouding wordt aangenomen. Het is daarom van belang dat niet alleen het bureau en de stoel verstelbaar zijn, maar ook het beeldscherm. Veel mensen die dagelijks achter de computer zitten hebben een verkeerde werkhouding. Het beeldscherm staat te laag of juist te ver weg. Mensen plaatsen een pak papier onder hun monitor om het scherm hoger te plaatsen, maar dat is niet de oplossing. Een goede hoogte en diepte is belangrijk om een juiste werkhouding aan te nemen. Een monitorarm kan u daarbij helpen. Monitorarmen verbeteren de werkhouding en zorgen daarnaast voor meer ruimte op het bureau.

Wat is een monitorarm?

Een monitorarm wordt ook wel een monitorbeugel of monitorsteun genoemd. Het is een ‘arm’ waaraan het beeldscherm bevestigd zit. De monitorarm is in hoogte en diepte verstelbaar, waardoor er een goede werkhouding aangenomen kan worden. Monitorarmen zijn er voor één of meerdere beeldschermen. Met een monitorarm verplaatst en kantelt u uw beeldscherm gemakkelijk.

De voordelen van een monitorarm

Een monitorarm voorkomt lichamelijke klachten doordat het comfort wordt verbeterd en een juiste hoogte en kijkhoek kan worden ingesteld. Een betere werkhouding en dus minder klachten. Naast het aannemen van een juiste werkhouding zijn er nog veel meer voordelen van de monitorarm. Zo heeft u dankzij de monitorarm meer ruimte op uw werkplek en ziet uw bureau er een stuk opgeruimder uit. Een opgeruimd bureau zorgt ervoor dat u minder bent afgeleid en dus productiever bent. Ook is het met een monitorarm makkelijker samenwerken. Het is heel eenvoudig om het beeldscherm te delen of met elkaar mee te kijken.

Hoe wordt een monitorarm bevestigd?

Er zijn verschillende soorten monitorarmen. De meeste armen worden bevestigd met een bladklem of bureauklem. Dit is een klem die wordt bevestigd aan het bureaublad. Er hoeft hierbij geen gat in het bureaublad worden geboord. Bij een doorvoerklem moet dit wel. In het gat wordt een bout geplaatst en vervolgens klemt u de arm vast aan het bureaublad. Let bij het kopen van de monitorarm op de grootte van de klem i.v.m. de dikte van uw bureaublad en op de grootte van het monitorscherm waarvoor de arm geschikt is. Bekijk alle monitorarmen van KantoorProfi. Benieuwd wat de juiste kijkhoogte en afstand voor uw beeldscherm is? Wij vertellen er graag meer over en komen bij u langs om een instructie te geven. Neem contact met ons op via info@kantoorprofi.nl of bel 085 130 41 25.

Delen: