logo

Wat is kabelmanagement en wat heeft het te maken met ergonomie?

Wat is kabelmanagement en wat heeft het te maken met ergonomie?

De 4e blog van KantoorProfi omtrent het ergonomische kantoor heeft te maken met kabelmanagement. Kabelmanagement is niet het eerste waar u aan denkt bij ergonomie, en juist daarom willen wij dit onderdeel uitlichten. Ergonomie heeft namelijk niet alleen te maken met het juist instellen van uw bureaustoel. Het is een manier van werken waarbij de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers wordt gewaarborgd, met als doel dat het functioneren en dus de productiviteit omhoog gaat.

Wat is kabelmanagement?

Kabelmanagement is het ordenen van alle kabels, snoeren en draden rondom uw werkplek. Het zorgt ervoor dat uw werkplek er opgeruimd uit ziet en u niet kunt struikelen over loshangende kabels. Daarnaast zorgt kabelmanagement ook voor een schoner kantoor. Snoeren kunnen slecht worden schoongemaakt en er blijft veel stof achter liggen. Wanneer alle kabels netjes zijn weggewerkt kunt u overal goed schoonmaken en wordt stofophoping en verspreiding van bacteriën voorkomen. Enkele accessoires waarmee u uw kabels netjes kunt wegwerken:

Kabeldoorvoerdop

Voor de kabeldoorvoerdop boort u een gat in uw bureau waar de dop in wordt geplaatst. Alle kabels kunnen vervolgens netjes door het gat heen worden getrokken. Alle kabels komen nu op één plek samen.

Kabelslurf

Een kabelslurf is een flexibele buis waar alle kabels doorheen kunnen worden getrokken. Op deze manier hangen alle kabels niet los onder uw bureau maar zitten ze samen in de slurf. Het ziet er opgeruimder uit en de kabels zijn beschermd. U kunt er niet met uw voet achter blijven hangen.

Tip: monitorarm

Een monitorarm helpt u met het instellen van uw computerscherm op de juiste hoogte en diepte. Bij het aanschaffen van een monitorarm is het slim om rekening te houden met kabelmanagement. Koop een monitorarm waar kabelclips bij worden geleverd of waar een kabelmanagementsysteem in is geïntegreerd voor het netjes wegwerken van de kabels naar het computerscherm.

Het ergonomische kantoor

Dankzij kabelmanagement is uw kantoor opgeruimd en wordt u niet afgeleid van het rommelige beeld van loshangende en in de knoop zittende kabels. Dit verbetert de productiviteit. Daarnaast kunt u niet struikelen over losliggende kabels en verkleint u de kans op ziekte aangezien er beter kan worden schoongemaakt. Er wordt rekening gehouden met de veiligheid, gezondheid én het functioneren van de medewerkers, wat bijdraagt aan een ergonomisch kantoor.

Delen: