logo

Ergonomische hulpmiddelen om uw werkplek compleet te maken

Ergonomische hulpmiddelen om uw werkplek compleet te maken

Het ergonomische kantoor bestaat uit meer dan alleen een goed bureau en verstelbare bureaustoel. Dat is in de basis belangrijk, maar daarnaast zijn er veel ergonomische hulpmiddelen die uw werkplek volledig ergonomisch maken. In deze blog lichten we de meest voorkomende ergonomische hulpmiddelen voor u uit. Heeft u vragen over de producten of wilt u iets bestellen? Ga naar de webshop of neem contact met ons op via info@kantoorprofi.nl of 085 130 41 25.

Ergonomische muis

Wanneer u dagelijks urenlang achter een computer werkt is een ergonomische muis een logische keuze. De muis is zo ontworpen dat de houding van uw hand en arm verbetert en de kans op RSI-klachten wordt verkleind. Daarnaast zijn er ergonomische muizen met een zogenaamde trackbal. Deze bal beweegt u met uw duim waardoor u uw arm niet hoeft te bewegen en een ontspannen houding aan kunt nemen. Deze trackbal verkleint de kans op polsklachten.

Ergonomische muismat

Naast ergonomische muizen bestaan er ook ergonomische muismatten. Deze muismatten zijn voorzien van een polssteun waardoor een betere houding aangenomen wordt. Zo voorkomt u RSI- en polsklachten en kunt u urenlang comfortabel ‘klikken’.

Ergonomische voetensteun

Is uw bureau of bureaustoel te hoog ingesteld? Dan kan een ergonomische voetensteun uitkomst bieden. Een voetsteun zorgt ervoor dat uw benen de juiste houding aannemen en niet loshangen en afknellen. Er moet een kleine ruimte aanwezig zijn tussen uw knie en het zitvlak van de stoel. Ook moeten uw voeten plat op de grond staan. Is dit niet mogelijk? Dan zorgt een voetensteun dat u uw voeten wel plat neer kunt zetten. De voetensteun is een goedkope ergonomische oplossing wanneer uw bureau of bureaustoel niet verstelbaar en dus niet ergonomisch is.

Ergonomisch toetsenbord

Een ergonomisch toetsenbord is een toetsenbord dat ervoor zorgt dat u een ontspannen houding aan kunt nemen. Denk daarbij aan toetsen die met een lichte toetsaanslag al werken, een gesplitst of golvend design, extra toetsen waarvoor u uw muis niet nodig heeft en een handpalmsteun die uw pols goede ondersteuning biedt. Het ergonomisch toetsenbord voorkomt net als de muis en muismat RSI- en polsklachten. Daarnaast worden er over het algemeen minder snel typfouten gemaakt.

Ergonomische documenthouder

Wanneer u veel met documenten achter uw computer werkt is de documenthouder een must voor het ergonomische kantoor. Met een documenthouder worden hoofd- en oogbewegingen tot een minimum beperkt en kunt u een comfortabelere houding aannemen. U hoeft uw rug en nek niet zoveel te bewegen waardoor uw spieren minder worden belast.

Bekijk hier al onze ergonomische hulpmiddelen.

Delen: