logo

Tips voor meer beweging op kantoor

Tips voor meer beweging op kantoor

Bewegen op kantoor. Voor sommige mensen klinkt het nog gek, maar we zien het (gelukkig) tegenwoordig steeds meer. Bureaufietsen, zit/sta bureaus en andere middelen om de medewerker in beweging te krijgen. Waarom is bewegend werken zo goed en hoe krijgt u uw medewerkers in beweging? U leest het in deze blog!

Waarom bewegend werken?

Mensen die acht uur per dag stil zitten achter hun bureau krijgen sneller last van lichamelijke klachten. Veel voorkomende klachten zijn pijn in de rug, nek en polsen. Medewerkers zijn sneller ziek en zijn minder productief vanwege die klachten. Door uw medewerkers meer te laten bewegen zal het ziekteverzuim minder worden en de productiviteit juist meer. Daarnaast is de werksfeer hierdoor een stuk beter. Wanneer u in beweging blijft is uw doorbloeding beter, zijn uw spieren sterker en neemt u automatisch een betere werkhouding aan. Hieronder een aantal tips voor meer beweging op kantoor.

Tip 1: bureaufiets

De naam zegt het al. De bureaufiets is een bureaustoel met trappers. U fietst terwijl u stil zit achter uw bureau en tegelijkertijd door kunt werken. Het is de ideale manier om aan uw dagelijkse hoeveelheid beweging te komen zonder dat u pauze hoeft te nemen.

Tip 2: zit-sta module

Door af te wisselen tussen zittend en staand werken verandert u regelmatig van werkhouding en komen uw spieren even in beweging. Met de zit-sta werkplek module van Newstar hoeft u geen zit-sta bureau te kopen, maar plaatst u de module eenvoudig op uw huidige bureau. Niet uw hele bureau komt nu omhoog maar slechts de zit-sta module. U bespaart kosten en kunt alsnog gebruik maken van de handige functies van een zit-sta bureau.

Tip 3: plaats apparaten ver weg

Een andere slimme manier om uw medewerkers in beweging te krijgen is door de printer, het koffiezetapparaat en andere apparaten die veel worden gebruikt ver weg te plaatsen. Wanneer er iets geprint moet worden zijn uw medewerkers verplicht om wat verder weg te lopen en komen zij dus automatisch meer in beweging. Een slimme, eenvoudige en vooral goedkope oplossing. Benieuwd naar nog meer tips om uw medewerkers in beweging te krijgen? Of een van onze ergonomische producten uitproberen? Neem contact met ons op voor meer informatie: info@kantoorprofi.nl / 085 130 41 25.

Delen: