logo

Afvalverwerking en afval scheiden op kantoor

Afvalverwerking en afval scheiden op kantoor

Hoe is de afvalverwerking bij u op kantoor geregeld? Goed scheiden heeft enorm veel voordelen en KantoorProfi helpt u graag met het optimaal verzorgen van de afvoer van afvalstoffen. Door middel van een afvalscan analyseren we het afval en brengen we uw werkwijze met betrekking tot afvalstromen in kaart.

Geen behoefte aan een afvalscan maar wel meer weten over het optimaliseren van afvalverwerking? Lees dan snel verder. In deze blog geven we tips bij het scheiden en verwerken van afval op kantoor.

Een nieuwe maand betekent een nieuwe thema. De komende twee maanden staan onze blogs in het teken van faciliteren. Alles rondom het kantoor komt aan bod met vandaag als eerste onderwerp: afvalverwerking.

Waarom afval scheiden?

Door afval te scheiden kunnen producten worden hergebruikt. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld. Ook bedrijven kunnen dus kosten besparen bij het scheiden van afval en houden hierbij rekening met het milieu en de maatschappij. U draagt bij aan het realiseren van de circulaire economie.

Afvalscan

Bent u benieuwd op welke manier u het beste afval kunt verwerken zodat het in uw situatie het meest voordelig en milieuvriendelijk is? Vraag een gratis afvalscan aan! We inventariseren uw huidige werkwijze waarop u afval verwerkt en geven u een afvalscheiding advies. Daarnaast ontvangt u van ons advies hoe u afval kunt voorkomen: een afvalpreventie advies. In veel gevallen wordt er onnodig afval geproduceerd en kan dit worden voorkomen. Als laatste ontvangt u advies over uw wijze van het inzamelen en afvoeren van afval. Uiteraard houden we daarbij rekening met uw wensen, budget en de milieueisen. Benieuwd hoe u de afvalverwerking op kantoor kunt optimaliseren? Vraag de gratis afvalscan aan via info@kantoorprofi.nl of bel 085 130 41 25.

Tips voor afval scheiden op kantoor

Analyseer allereerst uw huidige situatie. Welke afvalsoorten komen het meest voor? Denk aan papier, plastic en inktcartridges. Zo weet u welke afvalsoorten u gaat scheiden en hoeveel prullenbakken er aangeschaft moeten worden. Vervolgens plaatst u op een handige plek de nieuwe prullenbakken. Gebruik prullenbakken in verschillende kleuren en stickers om het afvalsoort aan te geven. U kunt hierbij rekening houden met de huisstijl en het interieur van uw kantoor. Een prullenbak hoeft echt niet saai te zijn! Zorg ervoor dat alle medewerkers op de hoogte worden gebracht van het afval scheiden en de nieuwe prullenbakken. Zorg er ook voor dat uw medewerkers bewust worden en de voordelen van afval scheiden inzien. Alleen zo gaat het nieuwe afvalverwerkingsproces slagen. In het teken van afvalpreventie kunt u er ook voor zorgen dat er minder afval wordt geproduceerd. Maak bijvoorbeeld gebruik van koffiemokken in plaats van plastic bekertjes. Producten voor afvalverwerking Bij KantoorProfi vindt u een groot assortiment met afvalverwerkingsproducten. Een aantal voorbeelden:

Papiervernietiger

Heeft u vertrouwelijk papier dat vernietigd moet worden? Met een papiervernietiger is er niks meer te lezen op het papier. Daarnaast kan het papier volledig worden gerecycled.

Afvalbak

We hebben verschillende afvalbakken in allerlei soorten, kleuren en maten. Bekijk ons volledige assortiment afvalbakken.

Papierbak

Naast afvalbakken hebben we ook papierbakken in ons assortiment. Bekijk al onze papierbakken.

Delen: