logo

Wat is bedrijfshulpverlening (BHV) en hoe kan KantoorProfi daarmee helpen?

Wat is bedrijfshulpverlening (BHV) en hoe kan KantoorProfi daarmee helpen?

Met bedrijfshulpverlening bieden werknemers hulp wanneer de veiligheid en/of gezondheid van werknemers en eventuele bezoekers gevaar loopt. Deze werknemers hebben een BHV-cursus gedaan en dankzij de BHV’ers kan letsel en schade zoveel mogelijk worden beperkt of zelfs helemaal worden voorkomen. Het is daarom belangrijk dat de bedrijfshulpverlening binnen elke organisatie goed is geregeld, hoe groot of klein de organisatie ook is. Wist je dat wettelijk gezien iedere werkgever zelfs verplicht is om bedrijfshulpverlening te organiseren? KantoorProfi helpt met het organiseren van de bedrijfshulpverlening door o.a. BHV-cursussen en een groot assortiment veiligheidsproducten aan te bieden.

BHV cursus

KantoorProfi biedt BHV cursussen aan. Met de BHV basiscursus is het mogelijk om binnen één dag opgeleid te worden tot bedrijfshulpverlener. Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog helemaal geen ervaring hebben met BHV. Voor medewerkers die al eerder een cursus hebben gedaan is er namelijk de BHV herhalingscursus. Deze cursus kan ieder jaar worden gedaan om de kennis die is geleerd in de basiscursus up-to-date te houden. Naast BHV cursussen kunt u bij KantoorProfi ook terecht voor opleidingen op het gebied van o.a. ontruiming en brandbestrijding.

Risico inventarisatie en BHV-plan

Met een risico inventarisatie krijgt u inzicht in de risico’s binnen uw organisatie op het gebied van veiligheid. Er wordt gekeken welke maatregelen getroffen moeten worden om eventuele risico’s te verminderen. Alle risico’s worden vastgelegd in een BHV-plan. Hierin is naast de risico’s ook vastgelegd hoe de bedrijfshulpverlening in het algemeen is georganiseerd en welke maatregelen er zijn getroffen. De risico’s die uit de risico inventarisatie zijn gekomen worden beoordeeld en er wordt gekeken met welke maatregelen de risico’s verminderd kunnen worden. Vooral bij complexe en grote organisaties is een schriftelijk BHV-plan van belang.

Veiligheidsproducten

Om de veiligheid binnen uw organisatie te waarborgen hebben wij een groot aantal veiligheidsproducten in ons assortiment. Zo vindt u brandblussers, veiligheidsvesten, signaleringslint, waarschuwingsborden en zaklampen in ons assortiment veiligheidsartikelen. Binnen de categorie EHBO-artikelen vindt u onder andere bloedstoppers, oogdouche, pijnstillers en natuurlijk de verbandtrommel. Naast bovengenoemde veiligheidsproducten is het ook van belang om preventief veiligheidsproducten aan te schaffen. Denk aan persoonlijke bescherming zoals oordoppen, veiligheidsbrillen, handschoenen, stofmaskers en veiligheidshelmen.

Delen: