logo

Herstofferen verlengt de levensduur van uw bureaustoel

Herstofferen verlengt de levensduur van uw bureaustoel

Een versleten bureaustoel? Wanneer de bureaustoel nog goed werkt en lekker zit is het zonde om een nieuwe bureaustoel aan te schaffen. Een versleten bureaustoel staat niet zo professioneel. Ook kan het zijn dat de kleur van de stof niet meer bij de organisatie past. In dat geval kunt u, om kosten te besparen, uw bureaustoel laten herstofferen. De stoel krijgt zo een nieuw jasjes maar werkt verder nog precies zoals voorheen. Een voordelige manier om de levensduur te verlengen en de hoeveelheid afval en milieuvervuiling te verminderen. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van herstofferen en andere manieren die de levensduur van uw bureaustoel verlengen.

Bureaustoelen herstofferen

Bij een bureaustoel slijt het zitgedeelte over het algemeen als eerste. Dit betekent niet dat de stoel niet goed meer werkt. Met de dienst herstofferen kunt u de bureaustoel opnieuw laten bekleden. U heeft keuze uit ontzettend veel kleuren en materialen. De levensduur van de bureaustoel is verlengd, de stoel ziet er weer als nieuw uit én past weer bij de rest van het interieur. Het herstofferen van een bureaustoel is stukken voordeliger dan het aanschaffen van een nieuwe bureaustoel. Daarnaast houdt u door gebruik te maken van herstofferen ook rekening met het milieu en past deze mogelijkheid dus goed binnen een MVO-doelstelling.

De levensduur van een bureaustoel verlengen

Naast herstofferen zijn er nog meer manieren om de levensduur van uw bureaustoel te verlengen. Zo is het periodiek reinigen en onderhouden van de stoel minstens zo belangrijk. De bewegende onderdelen moeten worden geolied om te voorkomen dat ze gaan slijten. Ook kunnen schroeven los gaan zitten en is het verstandig om versleten onderdelen te vervangen. Een bureaustoel heeft veel kleine onderdelen waar stof zich kan gaan ophopen en waar schoonmaken erg lastig is. Ook bacteriën kunnen zich hier gaan nestelen en zo wordt de bureaustoel het lievelingsplekje van micro-organismen. Door de bureaustoel op alle plekken goed schoon te maken verlengt u niet alleen de levensduur van de stoel, maar voorkomt u ook gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid en hoofdpijn.

De voordelen van herstofferen

Herstofferen heeft een groot aantal voordelen voor uzelf, uw portemonnee en het milieu. Herstofferen is namelijk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe bureaustoel. Daarnaast is er minder afval en CO2-uitstoot bij het hergebruiken van bureaustoelen. Met herstofferen kunt u uw bureaustoelen laten aansluiten op bijvoorbeeld uw nieuwe huisstijl en voldoet de stoel weer aan de laatste interieurtrends. Bij KantoorProfi is het mogelijk om bureaustoelen te lenen wanneer het om een groot aantal stoelen gaat dat opnieuw gestoffeerd gaat worden. Zo zit u nooit zonder bureaustoelen.

Delen: