logo

Waarom u vandaag nog moet overstappen op een monitorarm!

Waarom u vandaag nog moet  overstappen op een monitorarm!

Monitorarmen zijn onmisbaar op de werkplek. Met behulp van een monitorarm is het mogelijk om de monitor op de juiste manier instellen en zorgt u voor een ergonomische zithouding. Zonder ergonomische zithouding is de kans op lichamelijke klachten na verloop van tijd zeer groot. In deze blog gaan we dieper in op de reden waarom monitorarmen onmisbaar zijn en geven we tips bij het kiezen van de juiste monitorarm.

Een monitorarm voorkomt lichamelijke klachten

Een van de belangrijkste redenen is dat een monitorarm lichamelijke klachten voorkomt. Zonder monitorarm zit u voorovergebogen richting uw scherm en neemt uw rug een onnatuurlijke buiging aan. Dankzij de monitorarm bent u in staat de hoogte, diepte en zelfs de hoek van de monitor in te stellen. Zo maakt u uw zithouding zo comfortabel en ergonomisch mogelijk. Om lichamelijke klachten helemaal te voorkomen dient u onder werktijd in beweging te zijn en niet 8 uur lang stil te zitten in dezelfde houding. Nu zijn er fietsbureaus en zit-sta bureaus op de markt gebracht, maar ook de monitorarm biedt hier kansen. Door af en toe uw monitor van positie te veranderen, neemt uw lichaam ook een andere houding aan. Een subtiele verandering, maar met veel impact.

Een opgeruimde werkplek en meer werkruimte

Dankzij de monitorarm heeft u meer ruimte op uw bureau. De monitor hangt boven het bureau en neemt dus geen ruimte in beslag op het bureau zelf. U kunt uw bureaublad efficiënter inrichten en het oogt opgeruimder. Een opgeruimde werkplek zorgt tevens ook voor een betere werkbeleving en productiviteit.

Een monitorarm verbetert de werkbeleving

Met behulp van de monitorarm kunt u uw beeldscherm in alle hoeken draaien. In plaats van uw hoofd een kwartslag te draaien om een afbeelding goed te bekijken en hierdoor een rare houding aan te nemen, draait u eenvoudig uw monitor. De monitorarm maakt het daardoor ook eenvoudiger om samen te werken en anderen mee te laten kijken op uw beeldscherm.

Zo kiest u de juiste monitorarm

Er zijn ontzettend veel monitorarmen te verkrijgen, maar hoe kiest u de juiste? Welke monitorarmen zijn er en welke is voor u geschikt? Uiteraard is het van groot belang dat de monitorarm te verstellen is. Niet alle monitorarmen zijn te verstellen en sommige kunnen bijvoorbeeld alleen in hoogte worden versteld. Let er daarom op dat de hoek ook aan te passen is. En wilt u uw scherm ook van landscape naar portrait kunnen draaien? Dan is dat een extra instelling waar u rekening mee moet houden. Kijk van tevoren ook naar het gewicht van uw monitor. Dit is het minimale belastinggewicht waar de monitorarm aan moet voldoen. Monitorarmen die aan de wand worden bevestigd kunnen over het algemeen meer gewicht dragen. Let er wel op dat de monitorarm eenvoudig te (de)monteren is. Zeker wanneer kantoorindelingen vaak veranderen. Naast wandmontage zijn er ook monitorarmen die met een klem of bout worden bevestigd. Er zijn nog meer punten waar u op kunt letten bij het aanschaffen van monitorarmen. Ons team vertelt u hier graag meer over. Neem contact met ons op via info@kantoorprofi.nl of bel 085 130 41 25.

Delen: