logo

Met plezier naar werk? Vergroot het werkgeluk!

Met plezier naar werk? Vergroot het werkgeluk!

U brengt veel tijd door op werk. Het is daarom wel zo fijn dat de tijd die u op werk bent als prettig wordt ervaren. Dat u het naar uw zin heeft. Werkgeluk maakt niet alleen het werk, maar ook het leven stukken leuker. Wat is het effect van werkgeluk en hoe zorgen we ervoor dat het werkgeluk wordt vergroot? We geven in deze blog een aantal tips voor u en uw collega’s!

Waarom werkgeluk vergroten?

Het vergroten van het werkgeluk heeft niet alleen invloed op werknemers, maar ook op de werkgever. Gelukkige medewerkers zorgen namelijk voor beter bedrijfsresultaten. Zij zijn het visitekaartje van de organisatie en zorgen uiteindelijk voor tevreden klanten. Medewerker gelukkig? Werkgever én klant gelukkig!

Creëer een comfortabele werkplek

Richt de werkplek zo in dat u er zich prettig in voelt. Een werkplek waar u op uw gemak bent en een juiste houding aanneemt. Voor iedere branche en functie is de betekenis van comfortabele werkplek anders. Zorg voor goed meubilair dat in- en verstelbaar is voor iedere medewerker, maar zorg ook voor een juiste omgeving. In een creatieve functie is kleur en creativiteit belangrijk, maar heeft u een belangrijke belafspraak of moet er geconcentreerd worden gewerkt? Dan wilt u niet afgeleid raken en kunt u beter voor rustige kleuren en elementen gaan.

Planten op kantoor

Wat voor iedere functie en branche geschikt is, zijn planten op kantoor. Niet alleen door de kleur en de sfeer die planten met zich meebrengen. Planten hebben nog veel meer voordelen. Ze verminderen stress, zuiveren de lucht en zorgen voor zuurstof. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen zich beter voelen in een ruimte waar planten aanwezig zijn. Haalt u liever geen echte natuur naar binnen? Het gebruiken van de kleur groen, kunstplanten of schilderijen met natuur doet de mens ook al heel goed.

Gezonde medewerkers

Wanneer medewerkers gezond zijn voelen ze zich beter en gelukkiger. Het stimuleren van een gezonde levensstijl zorgt dus tegelijkertijd voor meer werkgeluk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat groente en fruit gratis zijn of biedt een gezonde lunch aan. Met behulp van bureaufietsen krijgt u uw medewerkers in beweging, maar zorg ook voor de nodige ontspanning. Alleen al even buiten zitten doet een mens goed. Kleine stapjes met grote voordelen! Benieuwd hoe het werkgeluk op uw kantoor vergroot kan worden? We denken graag met u mee! Neem contact op via info@kantoorprofi.nl of bel 085 130 41 25.

Delen: