Fietsbureau

Stimuleer gezond werken met een fietsbureau!

Mensen met een kantoorbaan komen overdag maar weinig aan beweging toe. En acht uur per dag stil zitten is voor niemand goed. Ook al sport je daarnaast nog drie keer in de week. Het wordt vaak onderschat hoe schadelijk het lange stilzitten voor de gezondheid is. En eraan denken om iedere twee uur even te gaan lopen terwijl er nog heel veel op de to do-list staat, zit er ook niet altijd in. De ideale oplossing is daarom: het fietsbureau!

Afgelopen maand stond bij KPMF in het teken van gezond werken. Aangezien gezond werken een erg breed onderwerp is en we lang niet alles kunnen bespreken in één maand, staat februari ook in het teken van gezond werken. Deze week lichten we het fietsbureau uit. Het bureau waarachter gewerkt én bewogen kan worden. Iets voor uw organisatie?

Wat is een fietsbureau?

Een fietsbureau is een dynamische flexwerkplek waaraan diverse kantoortaken op efficiënte wijze gecombineerd kan worden met een gezonde hoeveelheid lichaamsbeweging. Achter dit bureau kunt u fietsen terwijl u mailtjes beantwoord, aan het telefoneren bent of andere kantoortaken uitvoert. Het trappen is wel anders dan op een echte fiets. Bij het fietsbureau beweegt u uw benen in ellipsvorm in plaats van in de rondte. Het bovenlichaam blijft hierdoor zo goed als stil waardoor het eenvoudig is om te schrijven, lezen en praten.

Waarom fietsen tijdens het werken?

Zoals gezegd is het niet gezond om meerdere uren achter elkaar op een dag stil te zitten. Medewerkers krijgen sneller last van rugproblemen, overgewicht of andere gezondheidsklachten. Dit stimuleert het werken niet. Het fietsbureau, de Oxidesk, daarentegen zorgt wel voor productiviteit op te werkvloer. Door te bewegen pompt het hart namelijk meer zuurstof naar de hersenen. Zo blijft het brein actief en ontstaan er creatieve ideeën.

Bureaufiets vs. fietsbureau

De Oxidesk is een volledige flexwerkplek: een bureau waar een stoelfiets aan vast zit. Wanneer u geen ruimte hebt voor een volledig nieuw bureau, maar wel graag gebruik wilt maken van de fietsmodule kiest u voor de Bureaufiets Bike-go. Deze stoel(fiets) zet u eenvoudig achter uw huidige bureau en kunt u gemakkelijk verplaatsen dankzij de bijgeleverde wieltjes. Zo kunt u wisselen tussen stilzitten en fietsen, zonder dat u daarvoor uw laptop, notitieblok en andere papieren mee moet nemen naar het fietsbureau.

Bent u geïnteresseerd in het fietsbureau of de bureaufiets? Ons team vertelt u er graag meer over! Neem contact met ons via info@kpmf.nl of bel 085 401 68 98.