de mobiele werkplek

Tips voor het slim inrichten van een mobiele werkplek

Tegenwoordig worden in de meeste organisaties gewerkt met flexwerkplekken. Geen eigen, vaste werkplek, maar een wisselend bureau binnen bijvoorbeeld een kantoortuin. Ideaal wanneer er niet full time wordt gewerkt en dus meerdere medewerkers gebruik kunnen maken van hetzelfde bureau. Voor de werkgever een groot voordeel, omdat het kosten bespaart. Er zijn namelijk minder bureaus en bijvoorbeeld computers nodig. Voor de werknemer helaas minder prettig, omdat hij elke dag ergens anders zit. Het bureau opvrolijken met plantjes en foto’s zit er hierdoor ook niet in. Aan het eind van iedere dag dient het bureau helemaal leeg te zijn.

De maand maart staat bij KPMF in het teken van de opgeruimde werkplek. Maar hoe zit het met de mobiele werkplek? Waar laat u uw persoonlijke spullen en hoe organiseert u uw mobiele werkplek? U leest er meer over in deze blog!

Werktas = mobiele werkplek

Voor flexwerkers geldt eigenlijk dat de werktas fungeert als mobiele werkplek. Hier zitten alle spullen in die een werknemer met een vaste werkplek op zijn of haar bureau heeft liggen. Een flexwerker is dus iedere dag met al zijn spullen aan het sjouwen. Zorg daarom voor een goede werktas waar alles inpast wat u nodig heeft.

Tips voor het kopen een werktas

Waar moet u als flexwerker op letten bij het aanschaffen van een werktas? Allereerst moet alles er natuurlijk inpassen, maar hij moet wel prettig mee te nemen zijn dus let erop dat de tas niet te lomp en groot is. Daarnaast zal het gewicht van de tas flink oplopen met de spullen die erin gaan, dus is het fijn als de tas zelf wat lichter van gewicht is.

Populaire werk- en laptoptassen

Iedereen heeft andere wensen. Kijk eerst welke spullen u iedere dag meeneemt (hoe groot is uw laptop bijvoorbeeld?) en bedenk vervolgens welke voorkeuren u nog meer heeft voor uw nieuwe werktas. Bij KPMF vindt u een groot assortiment werk- en laptoptassen in de webshop. Om het u wat gemakkelijker te maken hebben wij enkele populaire werktassen op een rijtje gezet.

Attachekoffer Rillstab President

Deze koffer is zeer compact en daardoor prettig om te vervoeren. Hij is vervaardigd uit leder materiaal en heeft een groot aantal insteekvakken voor o.a. schrijfgerei, visitekaartjes en uw telefoon. Ook geschikt voor A4 documenten. De bodem is verstelbaar waardoor hij 2 cm groter gemaakt kan worden en de koffer is afsluitbaar met een cijferslot.

Laptoptas trolley Kensington

Deze trolley is geschikt voor het vervoeren van een laptop van 15,6 inch en andere reisbenodigdheden. Het is een ruime koffer, maar dankzij de wieltjes gemakkelijk mee te nemen. Daarnaast is de koffer gevoerd waardoor het uw laptop en accessoires beschermt.

Laptoptas rugzak Wenger

Deze rugzak is geschikt voor laptops van 17 inch en heeft een totale capaciteit van 23 liter. Genoeg ruimte dus voor papieren en accessoires naast uw laptop. Toch is de rugzak heel goed te tillen. De achterzijde is opgevuld met een luchtkussentje en de schouderriemen zijn schok werend. Ook bevat de onderzijde van de tas een stabiliserend platform.