31 maart 2020

Waarom herstoffeert u uw stoelen niet?

Is uw bureaustoel versleten maar nog van voldoende kwalitatieve waarde? Koop geen nieuwe stoel maar laat hem herstofferen! Zo bespaart u kosten en verlengt u de levensduur van uw bureaustoel. Naast het herstofferen is het ook belangrijk om de stoel regelmatig te reinigen. Een stoel met lange levensduur zorgt tevens voor minder afval en milieuvervuiling.

Wat is herstofferen?

Herstoffering is het opnieuw laten bekleden van producten, zoals een bureaustoel. Het eerste wat bij een stoel slijt is het zitgedeelte. Zonde om hierdoor een hele nieuwe stoel aan te moeten schaffen als de stoel kwalitatief nog goed genoeg is. Met herstofferen kunt u verschillende kleuren en materialen kiezen om uw stoel opnieuw te laten bekleden. Zo verlengt u de levensduur van de bureaustoel, maar geeft u hem ook een nieuw jasje waardoor de stoel weer past binnen de interieurtrends van nu.

Geef kantoormeubilair een tweede leven!

Het verlengen van de levensduur van uw bureaustoel is niet alleen voordelig voor uw portemonnee. Door gebruik te maken van herstofferen houdt u ook rekening met het milieu en geeft u kantoorstoelen een tweede leven. Heeft u als bedrijf een MVO-doelstelling? Dan past een second life office daar goed bij. Een bureaustoel is slechts een van de vele producten die u kunt laten herstofferen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe verlengt u de levensduur van een stoel?

Door eens in de zoveel tijd de stof te vervangen en de stoel te laten herstofferen verlengt u de levensduur van de bureaustoel. Maar let op: er moet nog meer gebeuren om zo lang mogelijk van de bureaustoel te kunnen genieten. Het periodiek reinigen en onderhouden van de stoel is minstens zo belangrijk!

De bewegende onderdelen zullen na verloop van tijd gaan slijten. Deze zullen moeten worden geolied. Controleer de stoel ook regelmatig op loszittende schroeven. Vervang versleten onderdelen zoals stoeldoppen om eventuele krassen op de vloer te voorkomen.

Daarnaast is een bureaustoel ook erg gevoelig voor het ophopen van stof en bacteriën. Dit wordt vaak vergeten door schoonmaakbedrijven. Een bureaustoel bevat kleine onderdelen waar het stof zich kan ophopen en wat lastig schoon te maken is. Hierdoor wordt de bureaustoel een van de lievelingsplekjes van micro-organismen. Voorkom gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn en vermoeidheid door periodiek de gehele bureaustoel te reinigen.

Meer weten over herstofferen of de mogelijkheden met uw stoelen? Neem dan contact op met onze verkoop binnendienst via 085 130 41 25 of info@kantoorprofi.nl