logo

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM): veiligheidsbrillen, oordoppen en meer

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM): veiligheidsbrillen, oordoppen en meer

De maanden april en mei staan bij KantoorProfi in het teken van faciliteren. Een van de manieren hoe KantoorProfi organisaties faciliteert is met behulp van een ruim assortiment. Niet alle productcategorieën zijn even bekend bij onze (potentiele) klanten. Voor ons een mooi moment om hierop in te haken. In de blog van deze week daarom de productcategorie PBM, persoonlijke beschermingsmiddelen, in de spotlights.

Wat is PBM?

PBM staat voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze beschermingsmiddelen hebben werknemers in verschillende branches nodig om veilig te kunnen werken. De PBM is erop gericht om letsel te voorkomen. Denk aan bescherming voor het hoofd, de ogen, oren, handen en voeten.

PBM is verplicht

Wist u dat werkgevers verplicht zijn om individuele werknemers persoonlijke beschermingsmiddelen aan te bieden wanneer er risico’s aan de werkzaamheden verbonden zijn? Deze middelen moeten gratis beschikbaar worden gesteld. Ook dient u goede voorlichting te geven over het gebruik én onderhoud ervan. Dankzij persoonlijke bescherming vermindert u het risico op (blijvend) letsel. Uiteindelijk zorgt de PBM dus voor een hogere productiviteit en lagere kosten.

Assortiment PBM KantoorProfi

Bij KantoorProfi kunt u terecht voor een groot aantal facilitaire producten. Binnen de categorie ‘PBM persoonlijke bescherming’ vindt u beschermingsmiddelen voor:

Oren

Om de oren te beschermen kunt u gebruik maken van oordoppen of oorkappen. In ons assortiment vindt u ook de Moldex dispenser. Deze dispenser zit vol met 250 SparkPlug oordoppen. Het is een kleurrijke mix en de oordop is geschikt voor vrijwel ieder oor. Zeer makkelijk in gebruik en u voorkomt afval van individueel verpakte oordopjes.

Handen

In ons assortiment bevindt zich een groot aantal handschoenen. Zo hebben wij handschoenen die zorgen voor meer grip, maar ook snijbestendige handschoenen en huishoud handschoentjes. Voor iedere handeling een handschoen!

Ogen

Het is heel belangrijk om de ogen goed te beschermen. Zorg daarom voor voldoende veiligheidsbrillen. Kies bijvoorbeeld voor de ruimzichtbril met instelbare hoofdband van Honeywell of de lichte en comfortabele veiligheidsbril van Univet die is voorzien van een anti-kraslaag.

Algemeen

Naast de oren, handen en ogen kunt u bij ons natuurlijk ook terecht voor bescherming van het hoofd, de mond of zelfs het hele lichaam. We hebben veiligheidshelmen, veiligheidsvesten en stofmaskers in ons assortiment. Zelfs voor haarnetjes kunt u bij ons terecht.

Bekijk hier ons hele assortiment persoonlijke bescherming.

Delen: