logo

De voordelen van kabelmanagement op kantoor

De voordelen van kabelmanagement op kantoor

Kabelmanagement is het ordenen van kabels rondom bijvoorbeeld uw werkplek. Door alle kabels te managen voorkomt u stofophoping, is de kans op storing van uw apparatuur kleiner, is er minder kans op kortsluiting en is het eenvoudiger om werkplekken of apparatuur te verhuizen. Kortom: genoeg voordelen om aan de slag te gaan met kabelmanagement. KantoorProfi kijkt graag met u mee welke kabelmanagement producten nodig zijn in uw kantoor en helpt met het monteren ervan.

Wat is kabelmanagement?

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van apparatuur en heeft alles stroom nodig. Er zijn steeds meer kabels aanwezig en het zicht wordt steeds rommeliger. Niets zo vervelend als kabels die overal zichtbaar zijn. Het is niet meer duidelijk welke kabel waarbij hoort en de kabels zitten zo in het zicht dat het zelfs gevaarlijk is. De kabels belemmeren uw werkzaamheden, zorgen voor onnodige stofnesten, struikelgevaar, verlies van data, kans op kortsluiting en daardoor ook weer kans op brandgevaar. Kortom, tijd om hier wat aan te gaan doen. Met kabelmanagement werken we alle kabels netjes weg. KantoorProfi heeft een ruim assortiment producten in de categorie kabelmanagement. Ons team zorgt ervoor dat uw werkplek facilitair technisch, ergonomisch en esthetisch in orde is. Geen loshangende kabels meer en een goed geordend systeem, waardoor bij een storing direct de juiste kabel vindbaar is.

Kabelmanagement producten

Met behulp van een kabeldoorvoer of kabelklem kunt u kabels onder het bureau wegwerken. Wanneer er ook kabels op de vloer liggen, bijvoorbeeld door het gangpad, kunt u gebruik maken van kabelbruggen of kabelgeleiders. Zo verkleint u het struikelgevaar en voorkomt u kabelbeschadigingen op druk belopen plaatsen. Kabelbinders kunt u gebruiken om kabels die bij elkaar horen samen te binden of om kabels vast te maken aan andere voorwerpen, zoals een tafelpoot. Wilt u een kabel strak langs te muur laten lopen? Gebruik onze transparante bevestigingstrips of kabelclips. Bekijk ons gehele assortiment kabelmanagement.

Voordelen van kabelmanagement

Door alle kabels op kantoor te managen profiteert u van een groot aantal voordelen. We zetten nog een keer alle voordelen van kabelmanagement op een rijtje:

• Minder stofophoping en gemakkelijker schoon te maken
• Meer bewegingsvrijheid rondom uw werkplek
• Minder kans op brand- en struikelgevaar: een veiliger kantoor
• Eenvoudiger om de werkplek of apparatuur te verhuizen
• Een opgeruimde werkplek
• De kabels zijn overzichtelijker voor ICT medewerkers
• Professionele uitstraling

Delen: