logo

Kantoor zonder airco? Met deze tips doorstaat u de warmte!

Kantoor zonder airco? Met deze tips doorstaat u de warmte!

De zomer is nu echt begonnen in Nederland. Heel erg fijn natuurlijk, maar niet wanneer u fulltime op kantoor zit zonder airco en het dagenlang 30 graden is. Met die warmte zijn we een stuk minder productief en kunnen gezondheidsproblemen ontstaan. Het is dus zaak om goed voor onszelf te zorgen. Met deze tips doorstaan u en uw collega’s de hitte en zorgt u voor voldoende verkoeling onder werktijd.

Begin eerder met werk

’s Ochtends is het nog wat koeler. Het is daarom slim om eerder te werken en zoveel mogelijk werk (zeker de concentratietaken) in de ochtend uit te voeren. Dan kunnen we nog het meest helder nadenken en zijn we het productiefst. Hou daar rekening mee in de dag- en weekplanning.

Drink genoeg water

Het klinkt zo voor de hand liggend, maar het wordt toch vaak onderschat. Met deze warmte verliezen we veel vocht en is het dus belangrijk om nog meer water te drinken dan normaal. Het lichaam kan zo beter afkoelen en u voorkomt uitdroging. Bij uitdroging kunt u een licht gevoel in het hoofd krijgen of zelfs flauwvallen.

Koop een ventilator

Een ventilator verplaatst koude lucht en geeft een verkoelend gevoel. Let er echter wel op dat de ventilator niet continu op het lichaam is gericht. Hierdoor kunt u last van uw ogen krijgen of bijvoorbeeld een stijve nek.

Blijf in beweging

Door in beweging te blijven stimuleert u de bloedsomloop. Loop een rondje op kantoor, doe wat rek- en strekoefeningen of ga in de pauze met collega’s naar buiten en koop een ijsje om af te koelen.

Pas uw kleding aan

Niet altijd is het gewenst of mogelijk om in korte broek of open schoenen op kantoor te komen. Wanneer nette kleding verplicht is, is het aan te raden om in ieder geval minder lagen aan te doen en voor dunne stoffen te kiezen.

Geen warme lucht en zonlicht naar binnen

Probeer erop te letten om alleen ’s ochtends ramen en deuren open te zetten. Dan is de lucht nog wat koeler en kunt u het binnen goed doorluchten. Wanneer het buiten warmer wordt gaan alle ramen en deuren dicht. Zodra het zonlicht op de ramen staan is het slim om de ramen te verduisteren. De ergste hitte blijft zo buiten.

Schakel warmtebronnen uit

Tijdens de hitte is het slim om warmtebronnen zoals lampen of kantoormachines zoals printers uit te schakelen. Deze bronnen geven veel warmte af. Zet machines die niet veel nodig zijn dus uit.

Hoe kan KantoorProfi helpen?

Zoals u weet is het assortiment van KantoorProfi erg ruim. Ook tijdens de hitte kunnen wij veel voor u betekenen. In onze webshop vindt u niet alleen staventilatoren, maar ook vloerventilatoren en tafelventilatoren. Voor elk wat wils. En wat dacht u van flesjes water of andere koude dranken? We hebben een groot aantal producten in de webshop maar bieden ook een breed aantal diensten aan. Zo kunnen we bijvoorbeeld de verduistering voor uw ramen verzorgen en installeren. Benieuwd wat we nog meer voor u kunnen betekenen? Ons team staat graag voor u klaar. Neem contact op via info@kantoorprofi.nl of bel 085 130 41 25.

Delen: