logo

Waarom papier steeds duurder wordt en het slim is om grote hoeveelheden in te slaan

Waarom papier steeds duurder wordt en het slim is om grote hoeveelheden in te slaan

Papier wordt steeds duurder. Wat is de reden van de stijgende papierprijzen? We vertellen u graag meer over de papierindustrie en wat ertoe leidt dat we meer moeten betalen. Ook geven we tips hoe u zo voordelig mogelijk papier kunt inkopen én hoe u papier het beste kunt bewaren om er zo lang mogelijk plezier van te hebben.

De redenen van stijgende papierprijzen

In China zijn fabrieken die industriële milieubelastende activiteiten uitvoeren een tijd terug verplicht gesloten. Hierdoor is er minder papier geproduceerd in China, terwijl de vraag alleen maar toe is genomen. Andere papierproducenten springen bij, maar er wordt minder papier geëxporteerd naar Europa. Tegelijkertijd was de dollarkoers in die tijd gunstig, waardoor een deel van de Europese export werd vervoerd naar landen die de dollar voerde. Zo is er een papierschaarste ontstaan op de Europese markt. Daarnaast zijn prijzen van onder andere olie, pulp, energie en chemicaliën gestegen waardoor de productiekosten van papier, maar ook de transportkosten, flink omhoog zijn gegaan. Als laatste is ook de droogte in Scandinavië een van de boosdoeners. Een groot deel van de Europese papierproductie ligt in Scandinavië, maar door het watertekort is de productie van veel papierfabrieken omlaag geschroefd.

Voordelig papier inkopen

Heeft u genoeg opslagruimte en wilt u zo voordelig mogelijk papier inkopen? Het ziet er niet naar uit dat de papierprijzen gaan dalen, dus het is verstandig om grotere hoeveelheden in te slaan. Bij KantoorProfi profiteert u van veel korting (containervoordeel) op het inkopen van pallets papier. Neem eens een kijkje op palletpapier.expert.

Let op: hoe bewaart u papier?

Papier gaat eeuwen mee, mits u het papier op de juiste manier bewaart. Papier is een natuurproduct en kan het beste op kamertemperatuur worden bewaard. Vochtige ruimtes zijn echt no-go’s. Papier trekt namelijk vocht aan. Het papier is niet meer bruikbaar of nog erger: het kan printapparatuur kapot maken. Laat daarom papier altijd een dag op kamertemperatuur komen in een niet vochtige ruimte om eventuele storingen in de printer te voorkomen.

Delen: