logo

Hoe creëren we een gezellige sfeer op kantoor?

Hoe creëren we een gezellige sfeer op kantoor?

In Nederland spreken we vaak over gezelligheid in huis, op feestjes en in het weekend. Maar waarom niet de gezelligheid meenemen naar kantoor? Een gezellige sfeer zorgt voor een prettige werkplek en dat resulteert in werkplezier en productieve werknemers (mits het niet té gezellig wordt natuurlijk). Bij een gezellig kantoor moeten we namelijk niet denken aan champagne en taart, maar aan een gezellige sfeer waar het thuis-gevoel wordt gecreëerd en gebruik wordt gemaakt van kleuren en persoonlijke accessoires. Het tegenovergestelde van een leeg, kil kantoor dus. Hoe u een gezellige sfeer op werk creëert? Lees snel verder!

De basis: verlichting en kantoormeubelen

In veel kantoren is de verlichting erg kil. De verlichting is in alle ruimtes hetzelfde en straalt totaal geen warmte uit. Door met verschillende lampen en lichtbronnen te werken, creëert u in elke ruimte een andere sfeer. Passend bij de functie van die ruimte. Daarnaast zorgt gele verlichting voor een veel warmere uitstraling dan wit licht. Wat betreft kantoormeubelen: iedereen heeft opbergruimte nodig, maar dossierkasten hoeven echt niet saai te zijn. Kies meubels die bij elkaar passen en maak bijvoorbeeld gebruik van hout en warme kleuren om het huiselijke gevoel te creëren.

Kleuren en materialen

Het gebruik van kleuren en materialen zorgt voor de sfeer die het kantoor uitstraalt. Maak van tevoren een kleurenpallet en hou bij het aanschaffen van nieuwe artikelen rekening met deze kleuren. De basis van het kantoor kan bijvoorbeeld heel wit zijn, maar door alle kantooraccessoires in bepaalde kleurtinten aan te schaffen wordt er een hele gezellige sfeer neergezet. Ook bepaalde materialen zoals hout of suède kunnen uw kantoor een hele andere uitstraling geven.

Informele ruimtes

Naast het kiezen van de juiste meubels en kleuren is het ook goed om rekening te houden met de sociale voorzieningen. Gezellig kletsen in de koffiehoek en het creëren van verschillende zithoeken om op een informele manier met collega’s en klanten in gesprek te gaan. Zorg er dan wel voor dat deze ruimtes uitnodigend zijn zodat er gebruik van wordt gemaakt. Zo creëert u een open en gezellige sfeer.

Persoonlijke spullen

Het laten meenemen van persoonlijke spullen zoals fotolijstjes, planten en andere accessoires kan voor een gezellige sfeer zorgen. Werknemers voelen zich er thuis door, maar hou het wel in de gaten of stel een aantal regels op. Te veel spullen kan het kantoor ook rommelig maken.

Een huisdier op kantoor?

Het klinkt gek, maar we zien het steeds vaker: huisdieren op kantoor. Uiteraard is dit niet voor elk kantoor toepasselijk. Het dier moet immers wel een fijn leven kunnen hebben en daarnaast moeten alle werknemers ermee in stemmen. Een allergische werknemer zal zich namelijk met een huisdier niet thuis gaan voelen op kantoor. Mocht de werkplek geschikt zijn en alle medewerkers akkoord gaan, is een huisdier zeer geschikt voor een gezellige sfeer. Een huisdier verbindt de werknemers en zorgt ervoor dat iedereen met plezier het kantoor binnen komt lopen.

Delen: