logo

De voordelen van thuiswerken en tips voor het inrichten van een thuiswerkplek

De voordelen van thuiswerken en tips voor het inrichten van een thuiswerkplek

Tegenwoordig zien we het steeds vaker als optie bij kantoorbanen: de mogelijkheid om thuis te werken. Maar wat zijn nou echt de voordelen van thuiswerken en waar moeten we op letten bij het inrichten van een thuiswerkplek?

Thuiswerkers zijn productiever

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen die thuiswerken een stuk productiever zijn. Nu geldt dat natuurlijk niet voor iedereen, maar over het algemeen vinden werknemers die discipline hebben het heerlijk om thuis afgezonderd te werken zonder gestoord te worden door collega’s. Echt even goed doorwerken en die lange to do list afvinken. Ze nemen minder pauzes en produceren meer werk. Daarnaast blijken thuiswerkers ook nog eens minder vaak ziek te zijn en zijn ze een stuk blijer. Een groot voordeel voor werkgevers dus!

Kosten besparen

Het thuiswerken heeft ook invloed op de uitgaven. Er hoeven geen reiskosten betaald te worden, er is meer kantoorruimte vrij en wat dacht u van de dagelijkse lunch en kopjes koffie? Als werkgever bespaart u dus veel kosten en u krijgt er een productieve werknemer voor terug. Het is ook nog eens duurzaam. Er wordt namelijk minder gereisd en dus minder CO2 uitgestoten. Thuiswerken past hierdoor goed binnen de MVO-doelstelling.

Alle voordelen van thuiswerken

  • Werknemers die thuiswerken zijn productiever
  • Er worden kosten bespaard
  • Werknemers melden zich minder snel ziek
  • Thuiswerkers zijn blijer en gemotiveerder

Een goede thuiswerkplek

Als werkgever wilt u natuurlijk niet dat werknemers door thuiswerken lichamelijke klachten oplopen. Zorg daarom voor een goed bureau inclusief verstelbare bureaustoel. Als werkgever bent u verplicht om een werkplek beschikbaar te stellen die voldoet aan de Arbowet, ook als er thuis wordt gewerkt. Als werknemer kunt u hier dus naar vragen!

Op zoek naar een goed bureau en een ergonomische bureaustoel? KantoorProfi heeft een ruim aanbod. Bekijk onze webshop of neem contact op voor maatwerk oplossingen. Wij denken graag met u mee!

Delen: