Filters
Mondkapjes

Bent u op zoek naar mondkapjes voor uw bedrijf, medewerkers, gezin of uzelf? KantoorProfi heeft een uitgebreid assortiment aan mond-neusmaskers waar u kunt kiezen uit diverse maten, uitvoeringen en draagmomenten. Zo hebben we mondmaskers voor eenmalig gebruik, maar ook wasbare mondkapjes.

Wasbare stoffen mondkapjes

KantoorProfi biedt een selectie aan wasbare stoffen mondkapjes aan. De premium wasbare mondkapjes kennen stijlvolle designs in diverse uitvoeringen. Door het doordachte design bieden de stoffen mondkapjes het nodige draaggemak. Daarnaast kunnen de mondkapjes zowel met de hand als met de wasmachine worden gewassen. Zo kunt u de mond-neusmaskers hergebruiken volgens de richtlijnen die het RIVM heeft opgedragen. Overigens zijn al onze wasbare stoffen mondkapjes te gebruiken in het openbaar vervoer (OV).

Mondkapjes met print

Op zoek naar trendy mondkapjes? Bij KantoorProfi geloven we dat veiligheid niet saai hoeft te zijn. Onze wasbare stoffen mondkapjes zijn ook te verkrijgen in diverse prints en patronen. U kunt kiezen uit diverse trendy uitvoeringen voor kinderen, mannen en vrouwen. Zo is er een mondkapje met print voor iedereen.

Desinfecteren van wasbare mondkapjes

De voordelen van wasbare stoffen mondkapjes is dat deze hergebruikt kunnen worden. Uiteraard is het advies om deze met regelmaat te wassen. U kunt op verschillende manieren het mondkapje desinfecteren. Als eerste kan het wasbare mondkapje mee in de 60 graden was. Maar we begrijpen dat dit niet de meest milieuvriendelijke wijze zou zijn. U kunt het mondkapje ook goed schoon krijgen in een handwasje met zeep en goed heet kraanwater. Zo gebruikt u immers minder stroom en water, maar maakt u uw mondmasker net zo schoon!

Medische mondkapjes en niet-medische mondkapjes

Het gebruik van medische mondkapjes is in Nederland nog niet verplicht. Door geen medisch mondmasker aan te schaffen blijft er immers meer beschikbaar voor de zorg. Met een niet-medisch mondkapje kan bij goed gebruik het risico verkleinen dat vocht uit uw mond of neus worden verspreid naar de omgeving. Het is dus een aanvulling aan hygiëneartikelen. Aangezien de effectiviteit van een niet-medisch mondkapje sterk afhankelijk is van de materialen, pasvorm en de wijze waarop u het mondkapje draagt, is het belangrijk dat u zich voldoende laat informeren over de draagwijze van de mondkapjes.

Een mondmasker juist gebruiken

Het gebruik van een mondmasker komt met een gebruiksaanwijzing. Als eerste is het belangrijk dat u schone handen heeft wanneer u het niet-medisch mondkapje opzet. Was uw handen bijvoorbeeld met zeep of maak gebruik van desinfecteergel. Pak vervolgens het mondkapje bij de touwtjes of elastieken om het masker op te zetten. Let hierbij op dat u niet de binnenzijde van het masker aanraakt. Tot slot bekijkt u of het masker goed aansluit op het gezicht en de neus, mond en kin bedekt. Wanneer u het masker afdoet, is het belangrijk om weer uw handen te desinfecteren. Wilt u meer weten over het gebruik van mondmaskers of de richtlijnen van het RIVM? Op de website van het Rijksoverheid vindt u meer informatie over het gebruik van mondkapjes in het dagelijks leven. Samen houden we corona onder controle en blijven we gezond.


4 Producten